Datop b.v.: al sinds 1992 een gespecialiseerde distributeur voor uw netwerkbekabeling, fiber optics, patchkabels, apparatuur, datakasten.

Info over richtlijnen RoHS

Datop B.V. wil proberen u te informeren over de invoering van de richtlijnen RoHS en WEEE en over hoe zij uw en onze business zullen beïnvloeden. Voorop staat echter het voordeel voor ons milieu. Dit is iets om zuinig op te zijn en zorgvuldig mee om te springen. Dat past ook prima in de bedrijfsfilosofie van Datop.

rohs
De Europese Unie heeft de afzonderlijke lidstaten van de EU in hun nationale wetgeving de wet "Restriction of use of Certain Hazardous Substances ( RoHS )" en "Waste Electrical and Electronic Equipment ( WEEE )" laten opnemen. In dagelijkse spreektaal de richtlijnen RoHS en WEEE.

Deze richtlijnen zijn 1 juli 2006 in werking getreden en betekenen, dat er geen elektrische en elektronische producten meer op de markt mogen komen, die milieuonvriendelijke stoffen bevatten.
De RoHS richtlijn verbiedt het gebruik van bepaalde stoffen in elektronische en elektrotechnische apparatuur. De verboden stoffen zijn lood, kwik, cadmium, hexavalent (zeswaardig) chroom, polybrominated biphenyls (PBB) of polybrominated biphenyl ethers (PBDE). Al deze stoffen zijn vanaf 1 juli 2006 uit den boze. Vooral het verbod op lood heeft grote impact, omdat de meeste componenten en printplaten zijn gesoldeerd met loodhoudend tin.

 

Wilt u de regelgeving nalezen? Zie hieronder:

Richtlijn 2002/95/EG NL - RoHS (115.34 KB) pdf_icoon

Meer info:
VROM


2006 - 2015 Datop b.v. Alle rechten voorbehouden. De op deze pagina opgenomen logo's en beeldmerken blijven eigendom van de rechtmatige eigenaar.
info@datop.nl, tel: +31-306359000, Post en Bezoekadres: Wilgenkade 2, 3992 LL, Houten, Nederland